© ISOPIX

Nieuwe belasting doet stroom- en gasfactuur met 42 euro stijgen

Netbeheerders Infrax en Eandis hebben bij de Vlaamse energieregulator Vreg een aanvraag ingediend om hun tarieven dit jaar opnieuw te mogen verhogen. In de Infrax-gemeenten (heel Limburg uitgezonderd Voeren) zal de stroom- en gasfactuur in totaal met 42 euro stijgen.

YL

De regering-Michel heeft beslist dat de 225 intercommunales in dit land vanaf dit jaar ook vennootschapsbelasting moeten betalen. “De aanvraag tot tariefverhoging bij de Vreg bewijst dat de netbeheerders deze nieuwe belasting willen doorrekenen aan hun klanten”, zegt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a). “Voor een gemiddelde verbruiker wil Infrax zijn stroomfactuur met 12 euro en gasfactuur met 30 euro verhogen. ”

Beenders heeft aanwijzingen dat de Vreg de tariefverhoging pas vanaf 2016 zal toestaan. “Daardoor zullen de twee netbeheerders hun vennootschapsbelasting 2015 pas in 2016 en 2017 aan hun klanten kunnen doorrekenen. Een gemiddeld Limburgs gezin zal zijn stroom- en gasfactuur de volgende twee jaar met 63 euro per jaar zien toenemen.”

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.

Aangeboden door onze partners