Eerstejaars Sint-Jansberg genieten aan zee

Print

Foto: Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jansberg

Maaseik - Wat is er mooier dan een jaarafsluiter aan de Belgische kust? Traditioneel mochten de eerstejaars van BuSO Sint-Jansberg, samen met hun leerkrachten, op vierdaagse naar Nieuwpoort op zeeklassen.

Het zonnetje scheen, de wind zat niet te strak, en de sfeer was opperbest. Het bezoek aan het avonturen- en kennispark Explorado was erg indrukwekkend. Ook de rondleiding in de onderzeeër bij Seafront werd erg gesmaakt. De overtocht met de veerboot naar de rechterkant van de IJzer was een belevenis op zich.
’s Avonds werd er op het strand gezocht naar schelpen en zeedieren, vissers bezocht op de pier, het Kubb gespeeld en gedart.
Afgesloten werd er op de laatste dag in het domein van Raversijde, waar de leerlingen de meer dan zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen konden bezichtigen onder leiding van een gids.
Nog enkele weekjes resten de mannen van het eerste leerjaar, voordat iedereen een beroepskeuze inslaat. In het tweede leerjaar zullen dan nieuwe klasgroepen gemaakt worden rond de opleidingen hoeklasser of werkplaatsschrijnwerker!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio