Limbolink

Jongeren doorbreken blok met Kortste Fuif ooit

De zoektocht naar nieuwe studeerplekken voor jongeren die graag samen over de boeken hangen, heeft de stedelijke jeugddienst van Hasselt op een nieuw idee gebracht. “De Kortste Fuif Ooit”, zegt coördinator Femke Hendriks. “Die vindt volgende week woensdag plaats in Forty Five. Een halfuurtje kunnen de studenten er alle remmen losgooien om daarna met nog meer concentratie terug te studeren.”

GW

Michael Midnight, huis-dj van Pukkelpop, mag dertig minuten lang het beste van zichzelf geven. Het wordt een echte fuif voor blokbeesten. “We tappen er namelijk geen alcoholische drank”, zegt Femke Hendriks. Al meer dan honderd studenten hebben op de facebook-pagina van het evenement aangegeven dat ze aanwezig zullen zijn.

Blokkers en fuivers kunnen met de fiets naar de Kortste Fuif Ooit. De Forty Five ligt precies halverwege de Muziekodroom en PXL Music, twee nieuwe studeerplaatsen voor groepjes studenten. Ook de Heilig Hart Kerk, Het Stadsmus, Villa Basta en het Regenbooghuis openen de deuren voor groepsblokkers. (gw)Kortste Fuif Ooit, woensdag 10 juni van 15.30 tot 16.00 uur, Forty Five, Bootstraat 9 in Hasselt. Toegang gratis.