Limbolink

Genks talent vult affiche Genk on Stage aan

Print
Genks talent vult affiche Genk on Stage aan

Daktari speelt op Genk on Stage. Foto: Archief

Pino & Claudia Guaracci, Lion’s Pride, Team Marmalade en De Geest spelen een thuismatch. Naast de vele nationale en internationale acts op Genk on stage, schenkt het gratis stadsfestival ook veel aandacht aan lokaal talent. Meer dan 20 Genkse artiesten spelen voor eigen publiek.

Zowel jonge wolven als ervaren rotten uit Genk mogen op Genk on stage het beste van zichzelf geven. Met meer dan 20 Genkse bands op een totaal van 70 wordt  28% van het programma van Genk on stage lokaal ingevuld. Op ieder podium op Genk on stage staan minimum twee Genkse acts geprogrammeerd. Het podium op de Stationsstraat verwelkomt in totaal 9 bands waarvan 7 uit Genk. Ten slotte is er ook nog het Villa Cité-podium: de vrijplaats voor jong lokaal talent.

De Genkse band Alle Turca is een pop-band met Turkse invloeden. Frontman is de bekende Genkse muzikant Yusuf Albayrak. Nog op de Main Stage staat de Genkenaar Arnout Hellofs vrijdag met Marco Z. Hij is de drummer van de band, geeft les aan PXL Music in Hasselt en speelde o.a. bij Admiral Freebee, Drive Like Maria en Hooverphonic. Zondag is het de beurt aan Boulevard Vinyl. Deze vijfkoppige band staat garant voor een muzikaal totaalspektakel met een gedurfde mix van ervaring, ideeën en interactie.

Pino en Claudia

Pino en Claudia Guaracci komen niet alleen uit dezelfde muzikale familie, ze delen ook hun passie voor muziek. Samen met haar nonkel Pino staat Claudia, de Genkse popdiva met de soulstem, zondag op de fruitmarkt.

Yass, bekende Genkenaar én fairtrade-ambassadeur van onze stad, opent vrijdag het festival met Grand Hammond. Grand Hammond verzamelt een dj, drie muzikanten, drie geweldige stemmen én performers Ludovic, Lynn C. en Genkenaar Yass rond het legendarische Hammond-orgel.

Zaterdag maken de Genkenaren van Daktari komaf met de gepolijste Nederlandstalige chansons. Ze introduceren een nieuw stevig geluid in het vlakke Vlaamse muzieklandschap! Dit voorjaar waren ze nog de support act van Meuris. Op zaterdag 27 juni staan ze op de Fruit Stage.

Academie

Ook de Pop & Jazz-afdeling van de Genkse Academie is dit jaar weer te gast op Genk on stage. Op zondag pakt ze uit met haar beste combo's en vocalisten. Zij brengen dan een wilde cocktail van rock, pop, funk, en jazz; het ene moment geniet u nog van een Jazz-standard, het volgende moment passeren de grootste hits uit de pop- en rock de revue.

Team Marmalade staat zaterdag op Factor J². Don Luca, de kleinzoon van Italiaanse gastarbeiders, stond eind jaren '90 aan de wieg van Genkse hiphop. Hij was meermaals laureaat bij wedstrijden en ook buiten Limburg werd hij bekender. Hij is muziekmaker, geeft workshops en begeleidt jonge muzikanten.

Chrome Brulée bestaat uit muzikanten die geen onbekenden zijn in de Belgische muziekwereld. Enkele van de intergalactische alter ego's van deze superband hebben hun roots in Genkse grond liggen. Met spacey geluiden, elektronische effecten en een retro-futuristische sound zetten ze zondag moeiteloos je muzikale wereld op zijn kop op Factor J².

Shun Club is de beloftevolle Belgische band rond frontman Johan Verckist. Samen met Hans De Prins, Tijl Piryns, Genkenaar Lennart Janssen en Dries Debie brengt hij een tweede plaat, 'Avalanche', uit. Zaterdag brengen ze melancholische en zeer catchy songs op Factor J.

Lion's Pride

Rhinos Are People Too treedt zondag aan op Factor J. Het kwintet met leden uit het exotische Peer én het al even exotische Genk slaat zijn melodieuze weerhaken in het publiek en stuurt er vervolgens een in fuzz/reverb gedrenkte pletwals over. In 2013 waren ze een van de drie meest beloftevolle jonge bands in 'De Nieuwe Lichting van Studio Brussel'.

Lion's Pride, één van de bekendste Belgische hardrockbands uit de jaren '80, staat voor nostalgie. De Genkse metalhelden sluiten zondag het festival af op de Stationsstraat. Laat je meeslepen door de zware gitaren, galopperende ritmes, melodieuze Maiden-achtige leads , krachtige riffs en rauwe, gepassioneerde zang. Het eindresultaat klinkt geweldig!

Daarnaast spelen er nog 6 Genkse band op dit podium. Samen brengen ze een gezonde mix van stevige rock en machtige covers: Genker All Star Jam Night, Monroe, Frank And The Love Police, Red Lucky Seven, Down To Adelaide en Trust

Op de Factor J-weide kan een bezoekje aan het Villa Cité-podium op zaterdag en zondag niet ontbreken. Jonge Genkse talenten krijgen de kans om hun muzikale kunsten aan een groot publiek te laten horen. De jongeren uit de kweekvijver van Villa Basta, dat workshops geeft en jonge bands coacht, krijgen hier hun toonmoment. Het Villa Cité-programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Eerder werd al De Geest, een band met Genkenaar Geert Vanloffelt, op de Fruit Stage aangekondigd.