Presidentskandidaat Ted Cruz biedt Biden excuses aan

Print
Presidentskandidaat Ted Cruz biedt Biden excuses aan

De Texaanse Republikeinse senator en presidentskandidaat Ted Cruz. Foto: AP

De Texaanse Republikeinse senator en presidentskandidaat Ted Cruz heeft zich woensdagavond geëxcuseerd bij de Amerikaanse vicepresident Joe Biden voor een grap die hij maakte net na de dood van Bidens zoon. Dat melden diverse Amerikaanse nieuwssites.

Beau Biden stierf zaterdag op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Vicepresident Joe Biden is momenteel in Delaware om een ceremonie bij te wonen ter ere van zijn zoon, de voormalige openbare aanklager van de Amerikaanse staat.

Woensdag recycleerde de republikeinse presidentskandidaat één van zijn oude ‘Joe Biden’-grapjes tijdens een bijeenkomst van de partij, waarop de 650 aanwezigen in lachen uitbarstten.

‘Het was fout om een oude grap over Joe Biden boven te halen tijdens zijn rouwperiode. Ik wil me dan ook oprecht excuseren’, schreef de Texaanse senator op zijn Facebook- en Twitterprofiel. ‘Het verlies van zijn zoon is tragisch en onze gebeden gaan uit naar de vicepresident en zijn familie.’

De 44-jarige Ted Cruz is senator sinds 2012. Onder zijn aanhang bevinden zich vooral aanhangers van de ‘Tea Party’, de meest conservatieve strekking binnen de Republikeinse partij.

Cruz is een hevige tegenstander van abortus en vraagt zijn aanhangers onder meer te bidden voor een terugdraaiing van de progressieve wetgeving rond het homohuwelijk.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen