Opnieuw veulen verminkt met scherp voorwerp

Print
Opnieuw veulen verminkt met scherp voorwerp

Foto: SeM

Hasselt -

Er is een nieuw geval van paardenmishandeling in Limburg opgedoken. In de nacht van zaterdag op zondag werd in Kermt (Hasselt) een veulen van amper één jaar oud bewerkt met een scherp voorwerp. “Zondagochtend heb ik mijn Fries veulentje bebloed in de wei gevonden”, zegt eigenaar Theo Bex. “Thalke heeft een diepe steekwonde en wil nu al twee dagen niet meer eten.” Het parket van Limburg stuurde gisteren een deskundige ter plaatse om het nieuwe geval van paardenmishandeling te onderzoeken.

Eigenaar Theo Bex van het Hasseltse Kermt kreeg zondagochtend een telefoontje van de buren dat zijn Fries veulen, dat in een wei op zo’n 200 meter van zijn huis loopt, amper nog bewoog. “Toen ik mijn veulen Thalke aantrof, hing het vol bloed”, zegt Theo Bex. “Ik heb onmiddellijk de veearts laten komen en die stelde een diepe steekwonde van zo’n vijf centimeter in haar rechterachterbil vast. De wonde moet aangebracht zijn met een scherp voorwerp.”

Omdat de veearts kwaad opzet vermoedde, werd de politie erbij gehaald. “We hebben gisteren inderdaad een deskundige ter plaatse gestuurd om dit nieuwe geval van paardenmishandeling te onderzoeken”, zegt Dominique Renotte, woordvoerder van het parket van Limburg.

Gedrogeerd

Eigenaar Theo Bex is bijzonder bezorgd over zijn kleine veulen. “Thalke heeft al twee dagen niet meer gegeten en beweegt amper in de wei. Als ik in haar buurt kom, reageert ze heel geschrokken.”

Het veulen werd vermoedelijk verdoofd, lees vandaag meer hierover in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio