Banneuxrun met bijna 200 deelnemers

Print

Foto: Chretien Paesen

Banneux

Hasselt - De vijfde editie van de Banneuxrun trok vorige zaterdag bijna 200 atleten naar de gelijknamige Hasseltse wijk. De loopwedstrijd maakte samen met de Hel van Herk op zondag deel uit van het weekend criterium. Beide wedstrijden tellen mee voor het puntentotaal van de Haspengouw Challenge.

De Banneuxrun wordt traditioneel gehouden aan de voetbaltereinen van Hogerop Heide in samenwerking met de lokale middenstand en de stad Hasselt. Voor de Banneuxrun wordt een gedeelte van de wijk voor alle verkeer afgesloten.
De inschrijvingen dienden ter plaatse te gebeuren. Onder een afwisselend droge en natte hemel verschenen eerst de 18 allerkleinsten aan de start voor de 1 KM loop. Het leverde ook 18 winnaars op.

Aan de start van de 5 km-Run stonden 35 lopers klaar voor het startschot. Het parcours liep gedeeltelijk door de bossen en over het asfalt van de Banneuxwijk. De officials van de Haspengouw Challenge noteerden de nummers en de tijden voor alle reeksen. Dennis Van Langenhove (16’50) liep als eerste bij de mannen over de streep, gevolgd door Toon Miermans (16’52) en Peter Vossius (16’59). Bij de dames eindigde Bo Paps op 20’47 als eerste met Antje Valkeneers (20’48) en Martine Sobkowiak (21’43) als tweede en derde.

Voor het grote werk van de 10 kilometer – het parcours moest tweemaal gelopen worden – traden 129 atleten aan. Net voor de start dreigde een fikse regenbui de start te verstoren maar de regen hield net op tijd op. Steven Heemskerk ging op 30’40 als eerste bij de heren over de streep, gevolgd door Tim Stessens (32’15) en Geert Schroven (32’51). Bij de dames eindigde Jessie Beelen op 40’51 als eerste. Zij werd achterna gezeten door Jill Janssen (41’05) en Ans Cammaerts (41’31).

1 euro per loper voor Nema

De organisatie van de Banneuxrun staat elk jaar een deel van de inschrijfgelden af aan een goed doel. Voor de wedstrijd van 2015 kozen de organisatoren voor vzw Nema, een vereniging die zich vooral bezighoudt met problematiek rond neuromusculaire aandoeningen. NMA’s zijn algemener gekend als spierziekten. Nema betrekt niet alleen de patiënten in hun werking maar breidt die uit naar familie- en vriendenkringen. Meer info: 011 72 31 87 of secretariaat@nema.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio