© Guy Willems

© Guy Willems

Eerste SODA-attesten uitgereikt op campus de helix

Campus de helix reikte voor het eerst SODA-attesten uit aan zijn leerlingen. SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Het project is vanuit een Gentse school opgestart om leerlingen uit praktische en praktisch-technische studierichtingen die over een goede attitude beschikken een hart onder de riem te steken en hen een extraatje mee te geven op hun zoektocht naar een vakantiejob of een definitieve job.

Guy Willems

Directeur Vanheusden mocht als eerste mevrouw Vanstraelen aankondigen. De algemeen pedagogisch directeur van de campus omschreef het attest als “de beloning voor een houding die vertrouwen geeft en voor een gedrag dat alle kansen biedt om aan een mooie toekomst te werken. De school hecht immers veel belang aan de houding van de mens achter de leerling. Het is in die dubbele opgave dat de school het bedrijfsleven ontmoet: in het meesterschap én in de wil om het goed te doen.”

“Wij zijn als eerste Limburgse school in dit project gestapt vanuit de bekommernis om het welbevinden en goed functioneren zowel op school als op het werk. Van de 216 leerlingen die we beoordeelden verdienden er 81 een attest. Een dikke proficiat is dan ook op zijn plaats”, aldus directeur Vanstraelen.

Daarna kreeg burgemeester Raf Terwingen het woord. Hij kon haar woorden enkel kracht bijzetten. Hij bedankte de directies en leerkrachten, omdat ze dit als extraatje aan hun leerlingen meegeven. “Hopelijk stappen ook de bedrijven mee in dit denkpatroon en geven ze de leerlingen met een attest een eerste kans. Als burgemeester ken ik het best de noden en behoeften van de bedrijfswereld. Dat de school daarop inspeelt, stemt me vrolijk”, aldus de burgemeester die nadien de laureaten persoonlijk het attest overhandigde.

Bij een drankje en een hapje werd door de aanwezige ouders, de gelukkige leerlingen, de afgevaardigden van de stagebedrijven en het personeel nog nagepraat over dit succesvolle initiatief.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio