© Belga

Nog geen besluit over overplaatsing Van den Bleeken

De Nederlandse Rijksoverheid heeft zondagavond in een persmededeling beklemtoond dat er nog geen beslissing is genomen over een mogelijke overplaatsing van Frank Van den Bleeken naar Nederland.

“Er vinden thans nog gesprekken plaats tussen Nederland en België over het verzoek tot eventuele overplaatsing van de heer van den Bleeken naar een Nederlandse TBS kliniek. Het betreft zowel juridisch als praktisch een gecompliceerde aangelegenheid”, zo luidt de summiere persmededeling die zondagavond op de website van de Rijksoverheid is gepubliceerd.

Zaterdagavond was in het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur gemeld dat zedendelinquent Van den Bleeken wellicht toch niet terecht kan in een Nederlandse long stay-instelling. Van den Bleeken is al bijna 30 jaar geïnterneerd wegens moord en verkrachting. Hij vroeg euthanasie en kreeg daarvoor groen licht van de rechtbank, maar was uiteindelijk bereid zich in een gespecialiseerde instelling in Nederland te laten opnemen. In afwachting zit hij in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in Gent.

Belga