© STEPHAN Fontaine

© STEPHAN Fontaine

© STEPHAN Fontaine

© STEPHAN Fontaine

Zeilers beleven een topdag op de plas bij VVW Kelchteren

De tweede wedstrijd van het seizoen voor het jeugdzeilen en het allereerste kampioenschap der voorzitters van de Limburgse zeilclubs bracht heel wat volk naar de plas van zeil-, surf- en duikclub VVW Kelchteren.

STEPHAN Fontaine

18 boten en 25 deelnemers en niets dan stralende gezichten gingen om klokslag 12u het water op voor n heerlijke zeildag.. De 2de wedstrijd van het jeugdzeilen 2015 werd als eerste afgeschoten. 11 jonge zeilers uit al de hoeken van Limburg kwamen zich meten op de plas van zeil-surf en duikclub vvw Kelchteren. Het rescue-team had bij momenten de handen vol met de boten van de jonge zeilers die omgingen in de soms harde vlagen terug recht te trekken. Gelukkig bleef de schade beperkt tot natte pakken. De weergoden bleven de zeilers gunstig gezind met een 3 tot 5 beaufort en droog weer tot bij het aftuigen en opruimen van de boten. Bij de optimisten was het Thijs Freson van Sirocco Paal die de eerste prijs pakte.Bij de europe en laser radiaal was de winnaar Toon Van Assche (VVW Kelchteren), gevolgd door Stijn Oyen (VVW Zutendaal) op de voet gevolgd door Kasper Martens (VVW Zutendaal) .

Het eerste kampioenschap der voorzitters van de Limburgse zeilclubs bracht 7 boten en 15 deelnemers op het water. Het was met veel fair-play dat de 4 reeksen gezeild werden onder de deskundige leiding van Kim en Karel. De eerste plaats ging naar het team van Sirocco Paal met Thomas Vanhees als stuurman en Guy Thijs als fokkemaat. De tweede plaats ging naar het eerste team van het schulensmeer met Michiel Mechelmans en Audi Pauwels en later Philip Goris als fokkematen. VVW Kelchteren met voorzitter Willy Dierckx bijgestaan door kleindochter Michele Dierckx mochten als knappe derde mee het podium op.De dag werd afgesloten door n prijsuitreiking waarbij iedere jeugdzeiler mooie prijzen kregen en de voorzitters respectievelijk n mooi aandenken aan dit geslaagd kampioenschap.Het bestuur dankt hartelijk de vele helpende handen om van deze dag zo’n succes te maken. Zeil-surf en duikclub VVW Kelchteren heeft meer dan ooit terug de wind in de zeilen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio