© Nicole Daniels

© Nicole Daniels

© Nicole Daniels

© Nicole Daniels

KVLV-leden fietsen naar Lavendelhoeve in Stokrooie

De KVLV-leden lieten even de drukte van problemen, deadlines en dagelijkse routine van zich afglijden. Ze willen ontspanning in tuinen die hun zinnen verzetten. Daarom besloot het KVLV-bestuur van Alken-centrum een fietstocht te organiseren op woensdag 27 mei naar de Lavendelhoeve in Stokrooie: 'Een uniek stukje Provence in Limburg'.

Nicole Daniels

De hoeve ligt in de schaduw van de Herkenrode-abdij en werd opgestart in 2001 door vijf cursisten na een opleiding tot herborist in Hasselt. Bij het binnentreden kreeg iedereen meteen een onbezorgd vakantiegevoel. Lavendel werkt immers ontspannend en laat stress wegebben. De leden kregen uitleg over lavendel, teelt, verzorging, toepassingen, enz. Nadien volgde er een rondleiding naar de prachtige lavendelvelden, de collectietuin en mediterrane tuin, het natuurpark met kikkerpoel en vleermuizengrot, de dierenweide, knusse zithoekjes de moestuin en de distillatieruimte.

Ook bezochten ze het lavendelwinkeltje waarin allerlei lavendelproducten te verkrijgen zijn zoals zepen, badolies, douchegel's, etherische olieën, lavendelzakjes, honing van eigen lavendelveld, enz. Ze leerden dat lavendel goed is voor de huid en dat dit kruid ook onmisbaar blijkt te zijn in de parfumindustrie. Na een frisse opkikker stapten de KVLV-dames weer op hun pedalen richting Alken. Iedereen heeft ontzettend genoten van deze prachtige lavendeltuin.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio