32 procent van Limburgse KMO's zegt te gaan aanwerven

Maar liefst 32 procent van de Limburgse KMO's zegt dat ze in de nabije toekomst mensen gaan aanwerven. Dat blijkt uit cijfers van SDWorks. Het cijfer is opvallend positief want op dezelfde vraag antwoordt maar een kwart van de bedrijfsleiders in de rest van Vlaanderen dat ze gaan aanwerven. Volgens SD Works profiteert onze provincie van het positieve klimaat dat is gecreëerd.

MaLu

Uit de cijfers blijkt dat vooral grote KMO's denken te gaan aanwerven en dat voornamelijk in Limburg. Zeventig procent van de bedrijven met meer dan 50 man personeel zegt te gaan aanwerven. In de rest van Vlaanderen is het investeringsklimaat minder positief. In Limburg is dan ook een groei van 1,4 procent vastgesteld, in Vlaanderen is dat maar 0,3 procent.

Volgens Yves Vanhees van SD Worx heeft Limburg dit positieve klimaat te danken aan de context die gecreëerd is. "Er is het SALK-plan, er zijn plekken als de Corda-campus, C-Mine en de Diepenbeek Campus. Dat helpt om een goed investeringsklimaat te ontwikkelen," zegt hij op TV Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio