© GvA

Wilde achtervolging na diefstal levende krab

De meest bizarre diefstal van 2015 in Antwerpen

De meest bizarre diefstal van 2015 in Antwerpen is een feit. Een man stormde zondag Brasserie Flo van het Hilton Hotel op de Groenplaats binnen, jatte een krab (jawel), stak ze onder zijn T-shirt en zette het op een lopen.

dvd

De bizarre diefstal deed zich zaterdagnamiddag voor. De man had eerst een tijdlang staan draaien bij de ingang van het Hilton Hotel. Daarna stak hij zijn twee handen in de krabbentank, sloeg hij zijn slag en zette hij het op een lopen. Maître d’hôtel David Frederickx zette meteen de achtervolging in. “Met de krab onder zijn T-shirt dook hij het premetrostation in. Hij vluchtte de tram richting Linkeroever op, dus ik wist dat hij makkelijk te onderscheppen zou zijn.”

De politie was er als de kippen bij en wist de man, een 37-jarige Pool, inderdaad op Linkeroever van de tram te plukken. Van de krab was ondertussen al geen sprake meer. Die had hij gedumpt in het station op de Groenplaats. “We hebben dat exemplaar in een aparte tank gezet”, aldus David Frederickx. “Aangezien het in aanraking is gekomen met allerlei bacteriën, kunnen we het niet meer maken om het in de keuken te gebruiken.”

De 37-jarige Pool zal een uitnodiging ontvangen om zijn verhaal nog eens te komen doen bij de politie.