© Photo News

Leider Brändle geeft verrassend op in laatste rit Ronde van België

De Oostenrijker Matthias Brändle stapte tijdens de laatste rit in de Ronde van België na 35 kilometer van de fiets. Volgens zijn team IAM heeft Brändle mogelijk een voedselvergiftiging opgelopen.

jtp

De Giro op Sportwereld.be

Op Twitter was de ploeg van Brändle duidelijk: ‘How do you say sh*t in flemish?’ Ook sportief manager Rik Verbrugghe sakkerde. ‘Matthias is in de nacht van zaterdag op zondag ziek geworden. Hij wou nog starten maar we wisten dat de kans heel klein ging zijn dat hij de finish zou halen. Een buikgriep heeft ervoor gezorgd dat hij zijn leiderspositie niet meer kon verdedigen’

‘Totaal leeggereden heeft hij de remmen dichtgeknepen. Het was onverantwoord hem nog verder te laten rijden. Jammer maar helaas’

Leider Brändle had in de stand acht seconden voorsprong op Greg Van Avermaet (BMC) en Tom Boonen (Etixx-Quick Step). In de slotetappe rijden de renners over 199,2 km rond Sankt Vith.

Geen leiderstruien meer in Ronde van België na opgaves Démare en Verraes

© BELGA

Nadat eerder al met de opgave van leider Matthias Brändle de rode trui uit de wedstrijd verdween, moet de Baloise Belgium Tour het nu ook stellen zonder de groene en blauwe trui.