© Shutterstock

Zo bereken je of je veel of weinig bedpartners had

Uit een onderzoek van de San Diego State University bleek dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) gemiddeld elf bedpartners hadden. Bij Generatie X (geboren tussen midden jaren 60 en begin jaren 80) waren dat er tien. Millennials (geboren tussen 1982 en 1999) doken met gemiddeld acht mensen de koffer in. Benieuwd hoe jij je tot je generatie verhoudt?

flb

Bij het online magazine Slate lanceerden ze een 'sex history calculator' waarmee je kan berekenen hoeveel bedpartners jij had in vergelijking met andere mensen uit jouw generatie. Aanleiding was de bekendmaking van de onderzoeksresultaten van de San Diego University waaruit blijkt dat ondanks apps als Tinder en meer openheid millenials toch gemiddels minder bedpartners hebben dan hun ouders of grootouders.

Om de seksrekenmachine te maken, gebruikten ze gegevens van 13.000 personen verzameld tussen 2006 en 2014 door de General Social Survey die data van Amerikaanse burgers bijhoudt. Deze test is dan ook geen exacte wetenschap, maar eerder een raming van waar jij je ongeveer bevindt (ten opzichte van Amerikanen) en vooral eens leuk om te doen. Wie is er nu niet nieuwsgierig of hij of zij net veel meer of veel minder bedpartners had dan anderen?

Niet te missen