© rr

Marieke Vervoort vecht terug: nieuw wereldrecord

Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft zichzelf opnieuw overtroffen met een wereldrecord op de 800 meter. Met 2.06.76 deed ze meer dan 7 seconden beter dan haar vorige besttijd, en bewijst ze ook dat ze fysiek nog sterk staat. Niet zo lang geleden deed ze nog een aangrijpende getuigenis over hoe haar ziekte steeds verder vordert, en sprak ze over haar euthanasieplannen.

Simon De Vriendt

‘Yes i did it again! Na het tweede zware ongeval bewijs ik nog maar eens dat je nooit mag opgeven! De aanhouder wint! Yes! New world record!’, reageerde Wielemie euforisch op Facebook.

De topprestatie komt op een opmerkelijk moment, want niet zo lang geleden vertelde Vervoort bij de voorstelling van de Memorial Van Damme nog dat ze het fysiek steeds zwaarder krijgt door haar ziekte. Ze vertelde zelfs openhartig dat ze haar euthanasieplannen al in orde had gemaakt.

Mooi voor de atlete ook, want een van de belangrijkste doelen was om op de atletiekmeeting Memorial Van Damme nog eens te schitteren. Vorige maand twijfelde ze nog of ze fysiek haar topniveau nog kon halen, maar met deze prestatie bewijst ze dat ze het kan.