© Wilhelmina Models

Ian Thomas: "Ik blijf knokken tot mijn idolen mijn rivalen zijn"

Van Australië over Amerika naar België. Ian Thomas (18) weet amper nog in welke tijdzone hij zich bevindt. Hij leeft uit zijn koffer, maar geniet ervan. En zopas stak hij ook een modellencontract op zak. "Waarom zou ik aan mezelf twijfelen?", geeft hij criticasters lik op stuk. "Over vijf jaar wil ik de wereld rondtoeren".

BP

Australië is voor Ian Thomas een nieuw te ontginnen gebied vol tienermeisjes die nog wel een plekje hebben voor een poster aan hun slaapkamermuur. Met dank aan een gedreven pr-bureau dat mee zijn schouders zet onder de uitrol van Ians carrière. “Mijn songs zijn er populair op de radio en komende zomer keer ik terug voor enkele tv-optredens. Australië is een goede testing ground voor wat je met je muziek kunt bereiken. Lady Gaga bijvoorbeeld is ook eerst daar doorgebroken.”

Onderbroek

Sinds kort mag Ian Thomas ook de functie ‘model’ op zijn cv noteren. Hij heeft onderdak gevonden bij Wilhelmina Models. Hij kan nu geboekt worden voor eender wat, tot een onderbroekenshoot voor Calvin Klein toe. “Een unieke kans, maar géén uitgekiende zet. Ik ben door een talent scout benaderd op het populaire muziekfestival Coachella. Een week later zat ik al in hun hoofdkantoor om de documenten te ondertekenen. Daar hoorde ik dat ze tijdens het hele festival maar twee mensen hebben opgepikt. It was meant to be.”

Lees het volledige verhaal van Ian Thomas dit weekend in HALLO.