© EdA

Brussels Football moet ‘clubs ondersteunen met communicatie en administratie’

Het Brusselse voetbal kende zaterdag een belangrijke avond, met een conferentie in het Constant Vanden Stockstadion. Daarbij werden alle Brusselse voetbalclubs geïnformeerd over de plannen van Brussels Football, een nieuw organisatie die de clubs moet ondersteunen.

Tijdens een reeks presentaties kregen de clubs te horen welke vernieuwingen Brussels Football wil laten doorvoeren. Vooral Marc Roosens, secretaris van het Provinciaal Comité Brabant, nam het woord. “We willen hier een professionele structuur opzetten, die er in de eerste plaats voor moet zorgen dat de communicatie op wieltjes loopt. Dan hebben we het niet alleen over de communicatie tussen de Brusselse clubs onderling, maar ook naar de buitenwereld. Als er een incident plaatsvindt op onze voetbalvelden, vult dat de dag nadien al gauw de kranten, Twitter en Facebook, maar Brussels Football wil dat soort zaken communicatief kunnen kaderen en in goede banen leiden. We moeten op zulke momenten kunnen reageren als één voetbalentiteit”, aldus Roosens.

Ook vindt Roosens dat de clubs wat meer ondersteuning kunnen gebruiken op vlak van beheer. ‘Voetbalclubs zijn tegenwoordig stuk voor stuk mini-bedrijfjes geworden. Wij willen ervoor zorgen dat ze kunnen steunen op een fiscalist, die hun boekhouding helpt op orde houden”, aldus de Brusselaar. “Ook willen we hen helpen met het opstellen van hun statuten, en het leren werken met vrijwilligers. Ook op sociaal vlak is het - zeker in een stad als Brussel - erg belangrijk dat de voetbalclubs de rol van opvoeders durven opnemen.’