Belgen houden slechte generale repetitie voor Grand Slam jumping Aken

Pieter Devos, Constant Van Paesschen en Grégory Wathelet hebben zaterdag geen hoofdrol gespeeld in de hoofdproef op de openingsdag van het Wereldfestival van de Paardensport in Aken. Dat betekent meteen een slechte generale repetitie voor de Grand Slam jumping, die zondag om 13u15 van start gaat.

Geen van de drie Belgen die in Aken aan de start verschenen, slaagde erin om in de basisronde van de 5* proef met barrage op 1m55, foutloos te blijven. Constant Van Paesschen kon met de 12-jarige merrie Diamanthina van ‘t Ruytershof de schade het meest beperken met één springfout en 4 strafpunten. Pieter Devos kreeg met de 12-jarige ruin Equipharma Dax van d’Abdijhoeve nog één tijdsfout bovenop de 4 strafpunten en Grégory Wathelet had met de 11-jarige hengst Eldorado vh Vijverhof een baaldag met 21 strafpunten.

Zondag treden de Belgen in de Grand Slam van Aken wel met hun toppaarden aan: Pieter Devos met Candy, waarmee hij in 2013 de Grand Slam van Calgary won; Constant Van Paesschen met Citizenguard Toscan de Ste Hermelle en Grégory Wathelet met Conrad de Hus.