Dressuurruiter Jeroen Devroe kan goede start niet vasthouden op Grand Prix Aken

Dressuurruiter Jeroen Devroe leek zaterdag op het Wereldfestival van de Paardensport in Aken in de Grand Prix met Eres DL op weg naar een persoonlijk record, maar deemsterde op het einde helemaal weg naar de 11e plaats. Fanny Verliefden werd 15e. De zege ging zoals verwacht naar de Duitse Isabell Werth.

Jeroen Devroe verzamelde met de 11-jarige Eres DL driekwart van de Grand Prix scores van 7 tienden en meer, met uitzondering van de halve pas rechts (6,8), en was op dat moment een stevige virtuele leider in het klassement. Maar bij de 5 halve passen liep het mis.

“Opeens leek Eres wel te steigeren en vanaf dan raakte hij niet meer in het juiste ritme”, legde Devroe uit aan chef d’équipe Sjef Janssens. Die verplichtte de beste Belgische combinatie van het moment om zowel de pirouettes als de halve passen nog een aantal keren over te doen in de opwarmingspiste. Met een eindscore van 70.320 procent belandde Jeroen Devroe uiteindelijk op de 11e plaats.

Fanny Verliefden had met de 9-jarige merrie Annarico het jongste paard van het deelnemersveld. Dat was duidelijk te zien in haar prestatiecurve, die constant schommelde tussen de 5,5 en 7,9 punten. Met een totaalscore van 69.500 kwam ze uit op de 15e plaats.