Dubbelslag voor Soren Kragh Andersen in Tour des Fjords

Soren Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) heeft zaterdag de vierde etappe in de Tour des Fjords (Noo/2.1.) gewonnen. De Deen haalde het in een sprint met drie van een groepje vluchters dat voorop was gebleven. De Spanjaard Amets Txurruka werd tweede, de Zweed Michael Olsson derde. Andersen, die zaterdagmorgen zesde stond in de stand, neemt de leiderstrui over van Alexander Kristoff, de winnaar van de eerste drie ritten.

De vroege vlucht van de dag stond op naam van vier renners: onze landgenoot Stijn Devolder, Damien Howson, Ronan van Zandbeek en Jeroen Meijers. Het peloton gaf hen weinig ruimte en het kwartet werd al vroeg in de wedstrijd opnieuw ingerekend.

Daarna waagden een vijftiental andere renners hun kans in de zware finale. Finaal bleef van die vluchters nog een klein groepje over. Anderson demarreerde op vier km van de finish in Sandnes en bleef voorop. Het is voor de 20-jarige Deen zijn eerste profzege.

Zondag staat de slotetappe op het programma. Andersen leidt met acht seconden voorsprong op de Oostenrijker Marco Haller en tien seconden op de Zweed Michael Olsson.