© Paul Carmans

© Paul Carmans

© Paul Carmans

© Paul Carmans

Voetbalderby opent kermis Geneiken

Tradities zijn er om gebroken te worden: zo ook het jaarlijkse burentreffen tussen de recreatievoetbalploegen van Redstar Laren en Gilde Geneiken in de vroege namiddag.

Paul Carmans

Alhoewel 'bijgesteld' is het betere woord: de derby vond plaats om 18 uur in plaats van het vroegere 15 uur op zaterdagnamiddag. Er was een opkomst van supporters en sympathisanten waar menig provinciale ploeg jaloers op kan zijn.

En of er gebikkeld werd: beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Redstar had het overwicht en verzilverde dat ook in de 1ste helft met een 0-1 ruststand.Geneiken stak een tandje bij na de pauze en kwam op karakter langszij. Maar die van Laren waren iets sneller op de bal en werden daarvoor nog 2 keer beloond, wat de eindstand op een 1-3 in hun voordeel bracht.Toch het leed was snel geleden: achteraf gezamenlijk een pint pakken, wat hotdog smikkelen en genieten van het optreden van Girls Night Out gevolgd door Legs & Bellies in de Gildezaal.De kermisdagen in Geneiken zijn weer feestelijk ingezet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio