© Twitter

Vuillermoz pakt zege in Grote Prijs van Plumelec-Morbihan

Alexis Vuillermoz heeft zaterdag de Grote Prijs van Plumelec-Morbihan (Fra/2.1) op zijn naam geschreven. De Fransman van AG2R bleef voorop in de slotkilometer en haalde het voor zijn landgenoten Julien Simon (Cofidis) en Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché).

De ontsnapping van de dag stond op naam van vijf renners: Nicolas Edet (Cofidis), Mathieu Boulo (Roubaix-Lille Métropole), Aurélien Duval, Alexis Bodiot (Armée de Terre) en onze landgenoot Thomas Deruette (Differdange-Losch). Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton, dat hen teruggreep op zo’n 60 km van de finish.

In een geanimeerde wedstrijd was het daarna de beurt aan Jérémy Roy (FDJ), Pierre-Luc Périchon (Bretagne-Séché), Jérémy Leveau (Roubaix-Lille Métropole) en Thomas Voeckler (Europcar), maar ook hun poging strandde in het slot. Daarna volgden nog heel wat aanvallen en het was uiteindelijk Vuillermoz die voorop bleef en met vijf seconden voorsprong won. Julien Simon, winnaar van de editie van vorig jaar en in 2012, won de sprint om de tweede plaats.