© IMAGEGLOBE

Gavazzi triomfeert in Ronde van Estland, eindzege voor Laas

Mattia Gavazzi (Amore & Vita) heeft zaterdag de slotetappe in de Ronde van Estland (2.1.) op zijn naam geschreven. De 31-jarige Italiaan haalde het na 150 km in Tartu na een sprint van de Duitser Pascal Ackermann en de Let Andries Smirnovs. De eindzege gaat naar de Est Martin Laas.

Zeven renners kleurden de tweede en laatste etappe in de Ronde van Estland: Andriy Kulyk (Kolss-BDC), Christopher Williams (Novo Nordisk), Armands Becis (Rietumu Delfin), Roman Kustadinchev (Rusvelo), Jasper Frahm (LKT Brandenburg), Fabian Fritz (Bike Aid) en Mads Christensen. Veel voorsprong kreeg het zevental niet van het peloton, dat hen in het slot inrekende.

Daarna waagden Viesturs Luksevics (Alpha Baltic), Piastowskie Kersten Thiele (Rood-Net Rose) en Rasmus Mygind (Riwal Platform) hun kans. Finaal werden Luksevics en Mygind op 2 km van de finish in Tartu bijgehaald door het peloton, dat zich voorbereidde op een sprint. Daarin toonde Gavazzi zich de snelste van het pak.

Voor de Italiaan is het zijn 20e profzege. Hij wint vooral in kleinere rittenkoersen zoals de Ronde van China, de Tour of Qinghai Lake en de Tour de Langkawi.

De eindzege gaat naar Martin Laas, die vrijdag de openingsetappe won. Hij volgt op de erelijst Michael Grosu op.