© *

In elkaar gezakt tijdens koers voor veteranen

Tijdens een veteranenkoers in Koekelare is gistermiddag wielrenner Gery Deneckere onwel geworden. Hij stierf in de kleedkamer.

phu, wdb

Alweer valt er een dode te betreuren onder sporters. Na de plotse dood van voetballers Gregory Mertens, Tim Nicot en de Deense basketballer Rasmus Larsen viel er gisteren opnieuw een dode tijdens een wedstrijd. Deze keer tijdens een wielerkoers voor veteranen in het West-Vlaamse Koekelare, een koers die deel uitmaakte van de Onafhankelijke Vlaamse Wielerfederatie (OVWF).

Gery Deneckere, een oud-wielrenner bij de liefhebbers, deed mee met Team Basso. Volgens onze informatie stapte Deneckere halfweg de koers op eigen initiatief uit de wedstrijd. Deneckere, een zestiger die al jaren koers rijdt, werd plots onwel.

Verschillende getuigen zagen Deneckere eerst een tijd in de grasberm zitten. Toch stapte hij opnieuw op zijn fiets, om richting kleedkamers te trekken. Daar aangekomen stuikte hij in elkaar. Er was niemand in de buurt. Pas na enige tijd werd hij gevonden door iemand van de organisatie. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar reanimatie kon niet meer baten. Gery Deneckere was al overleden.