© REUTERS

Michel D’Hooghe: ‘Als er niets verandert, neem ik ontslag uit de FIFA’

Michel D’Hooghe, de enige Belg die in het Uitvoerend Comité van de wereldvoetbalbond FIFA zetelt, heeft bij zijn terugkomst van het FIFA-congres flink uitgehaald naar de herverkiezing van voorzitter Sepp Blatter. ‘Als er niets verandert, heb ik daar mijn plaats niet. Dan neem ik ontslag’, vertelde hij aan VTM Nieuws.

wic

D’Hooghe is hoofd van de medische commissie van de FIFA en vertolkt al zevenentwintig jaar lang een vooraanstaande rol binnen de wereldvoetbalbond, maar nu heeft ook hij er genoeg van. Onze landgenoot sprak bij zijn terugkeer op de luchthaven van Zaventem straffe taal. ‘Het is niet meer van deze tijd om een persoon van 79 voor de vijfde keer op rij te verkiezen als voorzitter’, haalde hij uit naar de herverkiezing van Sepp Blatter als grote baas van de FIFA.

De huidige sfeer van corruptie rond de wereldvoetbalbond, zit D’Hooghe dwars. ‘Als er niets verandert, heb ik daar mijn plaats niet. Of ik daarmee bedoel dat ik dan opstap? Dat is duidelijk. Ik heb een goede reputatie en heb me tijdens mijn tijd bij de FIFA altijd ethisch gedragen. Zowel ik als mijn familie hebben heel erg geleden onder de verdachtmakingen van corruptie bij de FIFA van de afgelopen dagen.’