© ss

Brugse bordeeluitbaatster aangehouden voor mensenhandel

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 37-jarige bordeeluitbaatster aangehouden op verdenking van mensenhandel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. In een bar in Brugge werden vrijdagnamiddag drie illegale prostituees aangetroffen.

De Brugse lokale politie en de sociale inspectie voerden vrijdag een controle uit in een prostitutiehuis in de wijk Kristus-Koning. In het bordeel bleken drie vrouwen te werken die niet over een werkvergunning beschikken. De illegale vrouwen zijn afkomstig uit Nigeria, Senegal en Albanië.

De uitbaatster van het bordeel liep eerder al tegen de lamp voor gelijkaardige feiten. De 37-jarige vrouw werd zaterdagochtend aangehouden door de onderzoeksrechter. Dinsdag beslist de raadkamer in Brugge of ze langer in de cel moet blijven.

Het parket benadrukt dat de politie en de verschillende inspectiediensten regelmatig dergelijke controles uitvoeren in bars en prostitutiehuizen. ‘Bij elke vorm van seksuele uitbuiting of fraude wordt streng opgetreden. Justitie kan zware straffen opleggen, maar ook de burgemeester kan instellingen waarin feiten van mensenhandel worden gepleegd tijdelijk sluiten’, klinkt het bij het parket.

Recent vorderde het openbaar ministerie nog vijf jaar effectieve celstraf voor de Kosovaarse uitbater van een bordeel in Lissewege. De rechtbank doet op 17 juni uitspraak in die zaak.