© DAVID STOCKMAN

IAM Cycling denkt aan BMC als ideale bondgenoot in jacht op eindzege

Bij IAM Cycling hopen ze dat Matthias Brändle ook zondagavond in de Baloise Belgium Tour (2.BC) nog eens het podium op mag om een rode leiderstrui in ontvangst te nemen. De voorsprong van de Oostenrijker op zijn naaste concurrenten is na zaterdag geslonken, maar sportdirecteur Rik Verbrugghe heeft het vertrouwen in zijn ploeg en kopman en denkt dat Brändle eindlaureaat kan worden.

‘Brändle is niet slecht. Ook nu nog zeg ik dat je hem niet mag onderschatten. Hij kan het parcours op en rond Sankt Vith, of die kleine Luik-Bastenaken-Luik, best aan’, stelde Verbrugghe.

‘Het zal zondag een zeer open koers worden. Brändle zal veel tegenstand krijgen van onder anderen Greg Van Avermaet. Die is aan een sterke Baloise Belgium Tour bezig. Maar net de gretigheid van Van Avermaet om op jacht te gaan naar de eindzege kan er misschien voor zorgen dat wij met BMC de perfecte bondgenoot krijgen. Er zal morgen strijd zijn tot aan de eindmeet en wij gaan er alles aan doen om Brändle in het rood te houden.’