European Open judo Cluj - Sandrine Billiet (-63 kg) en Adrien Quertinmont (-60 kg) eindigen op 7e plaats

Op de openingsdag van de European Open judo in het Roemeense Cluj hebben Sandrine Billiet (-63 kg) en Adrien Quertinmont (-60 kg) zaterdag een zevende plaats behaald. Anne-Sophie Jura (-48 kg), Gert Maes en Adlan Katchikaev (beiden -60 kg) kwamen niet verder dan de eerste ronde.

Sandrine Billiet (WR 150) werd in haar derde kamp van de dag door de Britse Amy Livesey (WR 100) naar de herkansingen verwezen. Onze landgenote liep vier strafpunten op en verloor zo met ippon. In die herkansingen verloor Billiet met waza-ari van de Israëlische Rotem Shor (WR 50). Ze moest zo vrede nemen met de zevende plaats.

Adrien Quertinmont (WR 121) onderging een gelijkaardig scenario. Hij verloor zijn derde gevecht met waza-ari van de Turk Ahmet Sahin Kaba (WR 43). Daarna ging hij in de herkansingen onderuit tegen de Fransman Victor Leboedec (WR 186), die in de Golden score een ippon liet optekenen.

Anne-Sophie Jura (WR 75) ging in de eerste ronde met ippon onderuit tegen de Roemeense Alexandra Pop (WR 123). Gert Maes (geen WR) verloor zijn eerste kamp met ippon van de Israëlier Alon Rahima (WR 92), de Turk Bekir Ozlu (WR 153) wipte Adlan Katchikaev (geen WR) op zijn beurt met ippon uit het toernooi.