Hein Vanhaezebrouck wint Guy Thys Award 2014

KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft zaterdag de Guy Thys Award 2014 gewonnen. Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt door BFC Pro, de belangenvereniging van de professionele Belgische voetbalcoaches. De Guy Thys Award bekroont de Belgische trainer die het voorbije seizoen het meest heeft betekend voor het Belgische voetbal en het imago van de Belgische coaches.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vanhaezebrouck leidde de Buffalo’s dit seizoen naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis en wordt daarvoor nu ook beloond met een individuele trofee.

In de eindstand gaat Vanhaezebrouck Michel Preud’homme (Club Brugge) vooraf. De Pro License coaches, die de voorbije week hun stem uitbrachten, zetten Felice Mazzu (Charleroi) op de derde plaats. Bondscoach Marc Wilmots en Yves Vanderhaeghe (vorig seizoen KV Kortrijk, volgend seizoen KV Oostende) vervolledigden de top vijf. Op de erelijst volgt Vanhaezebrouck Francky Dury op.

De award voor de beste jeugdopleiding gaat naar RSC Anderlecht. 'Paars-wit levert al jaren jong talent af aan het eerste elftal en de aankomende beloften speelden een knappe campagne in de Champions League voor U21', zo klinkt het.

Frank Vercauteren, die met Samara de promotie naar de Russische eerste klasse realiseerde, haalde het van Eric Gerets (Al Jazira) in de categorie ‘beste Belgische coach in het buitenland’.

In de verkiezing van de beste buitenlandse coach in de Jupiler Pro League ging de eerste plaats naar Besnik Hasi (Anderlecht). Aleksandar Jankovic van KV Mechelen, winnaar van Play-off 2 en nog in de running voor Europees voetbal, eindigde net na Hasi op de tweede plaats.

Hein Vanhaezebrouck: ‘Guy Thys Award is blijk van waardering’

© Photo News

Hein Vanhaezebrouck heeft zaterdag de Guy Thys Award 2014 gewonnen. Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt door BFC Pro, de belangenvereniging van de professionele Belgische voetbalcoaches, en bekroont de Belgische trainer die het voorbije seizoen het meest heeft betekend voor het Belgische voetbal en het imago van de Belgische coaches. ‘Gekozen worden door je collega’s is een blijk van waardering, ik bedank hen bij deze’, aldus de AA Gent-coach in een reactie op YouTube.