© AFP

Rio Ferdinand zet punt achter rijkgevulde voetbalcarrière

De Engelse ex-international Rio Ferdinand hangt zijn voetbalschoenen op 36-jarige leeftijd aan de haak. Dat heeft de voormalige verdediger van onder meer Manchester United laten weten aan het Engelse BT Sport.

‘Na achttien jaar als profvoetballer is de tijd gekomen om te stoppen met de sport waar ik zo van houd’, stelde de 81-voudige international, die drie WK’s op zijn teller heeft staan. ‘Op die 81 wedstrijden zal ik voor altijd met veel trots terugkijken. Dat zijn herinneringen die ik koester’, stelde Ferdinand, die onder meer zijn ex-coaches Sir Alex Ferguson, Harry Redknapp en David Moyes bedankte. De ex-verdediger beoordeelde Ferguson overigens als de beste manager in de Engelse voetbalgeschiedenis.

‘Ferdi’ won in zijn carrière tal van prijzen. Met Manchester United, waar hij tussen 2002 en 2014 op de loonlijst stond, pakte hij zes keer de landstitel en won hij de Champions League, de FA Cup en drie League Cups. Daarnaast speelde hij ook voor West Ham United, Leeds United en sinds vorig seizoen voor Queens Park Rangers, in totaal was de centrale verdediger goed voor meer dan 500 Premier League-duels. Nadat QPR onlangs uit de Premier League degradeerde, werd zijn contract in onderling overleg verbroken.