© Westfalen

© In Memoriam

thumbnail: null
thumbnail: null

Ex-zanger van Westfalen overleden

Georges Pannemans, de ex-zanger van de Genkse eighties metal-band Westfalen, is overleden. Pannemans werd 67. Westfalen maakte in de jaren '80 furore in de Belgische metalscene. Pannemans overleed gisteren in Genk aan de gevolgen van een hartinfarct.

MaLu

Westfalen maakte maar één elpee, maar werd eigenlijk vooral bekend door sterke live-concerten en het betere gitaarwerk. Qua Westfalen werd opgericht door de broers Klawitter, van Duitse origine. Ze haalden de naam van de autorally 'De Grote Prijs van Westfalen. De band stond ook op de verzamel-lp 'Melange', destijds uitgebracht door het JAC (Jongerenadviescentrum) en de cafebaas van café Het Ongenoegen. De LP is ondertussen een collectors item, dankzij de bijdrages van Westfalen en Siglo XX.

De band viel later uit mekaar. Enkele leden richtetn Lionspride op, ook al een band die legendarisch was in the eighties en die nu nog bestaat. Westfalen speelde onlangs nog op de recente editie van The Metal Legacy in Genk, maar Pannemans stond toen niet achter de microfoon. Dat deel hij wel voor een paar nummers bij de eerste editie.

De uitvaartplechtigheid van Georges Pannemans vindt plaats in de parochiekerk van Sint-Albertus in Zwartberg (Kerkplein) op dinsdag 2 juni om 10.30 uur.

Meer over limbolink

Aangeboden door onze partners