© BELGA

Kapitein Van Herck acht Davis Cup-team zeker niet kansloos tegen Canada

Johan Van Herck, de kapitein van het Belgische Davis Cup-team, acht zijn selectie in staat om voorbij Canada naar de halve finales van de Wereldgroep door te stoten. Dat zei hij zaterdag op Roland Garros in Parijs. De Davis Cup-ontmoeting tussen beide landen wordt van 17 tot 19 juli in Middelkerke gespeeld. 'We hebben een goede kans om de laatste vier te bereiken', stelde hij.

Voor de Belgen wordt het de eerste keer sinds 2007 dat ze in de kwartfinales van de Davis Cup staan. 'Canada is een echte Davis Cup-ploeg. De spelers zijn altijd heel erkentelijk naar hun federatie toe voor de geleverde inspanningen. Ze zullen voltallig zijn tegen ons. Ook Milos Raonic (die omwille van een voetoperatie forfait gaf voor Roland Garros, nvdr) zal van de partij zijn, daar ben ik zeker van. Als ik het goed begrepen heb, hervat hij normaal gezien op het grastoernooi van Queen’s', aldus Van Herck.

De Belgen opteerden voor gravel als ondergrond om de Canadezen partij te geven. 'Voor ons was dat een evidente keuze. Raonic (ATP 6) kan goed uit de voeten op gravel, maar Vasek Pospisil (ATP 53) speelt liever op hardcourt. Daar moeten we van trachten te profiteren', klonk het.

In het sportpark Krokodiel in Middelkerke komt de grootste tijdelijke outdoor tennisinfrastructuur die ooit gebouwd werd in Vlaanderen. Die biedt plaats aan 6.000 supporters. 'Dat kost inderdaad wat, maar het is het ook waard', aldus Van Herck, die de prestaties van de Belgische spelers in Parijs met argusogen volgt. 'Vooral David Goffin heeft met zijn solide spel indruk op me gemaakt. En Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans hebben vooruitgang geboekt. Dat geeft vertrouwen.'

België plaatste zich begin maart voor de kwartfinales na winst in de eerste ronde tegen Zwitserland. Goffin en co versloegen de titelverdediger, die zonder Federer en Wawrinka aantrad, in de Country Hall in Luik met 3-2. Tegenstander Canada haalde het in Vancouver met 3-2 van Japan.