© REUTERS

Engelsman David Gill weigert zitje in Uitvoerend Comité van de FIFA

De Engelsman David Gill weigert een plaats in het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA. Hij doet dit uit protest na de herverkiezing van de Zwitser Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA. Gill, de vicevoorzitter van de Engelse Voetbalbond FA, was door de UEFA naar voren geschoven om een van de vicevoorzitters van de FIFA te worden, maar past daar dus voor. Dat bevestigde hij zaterdag in een communiqué.

'Ik neem dit niet lichtzinnig op, de verschrikkelijke gebeurtenissen van de voorbije dagen hebben me overtuigd dat het niet opportuun was om met het huidige bestuur deel uit te maken van het Uitvoerend Comité', aldus Gill, de voormalige CEO van Manchester United. Gill nam zaterdag, een dag na de herverkiezing van Blatter, al niet deel aan de eerste vergadering van het UC.

Sepp Blatter werd vrijdag ondanks bijzonder veel protest toch gewoon herkozen als preses van de Wereldvoetbalbond en begint aan zijn vijfde mandaat. Hij haalde het al bij al makkelijk van zijn enige concurrent, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein.