© Photo News

Marc Dutroux krijgt nieuwe vriend in gevangenis

De gevangenisdirectie van Nijvel heeft er lang naar gezocht en nu ook gevonden: een vriend voor Marc Dutroux. Het gaat om een medegevangene die net als Dutroux (58) wordt verstoten door andere gevangenen.

WBA

De taak van de nieuwe vriend is om Dutroux uit zijn isolement te halen. Zijn advocaat had daar om gevraagd na het overlijden van Dutroux’ trouwste bezoeker Petrus, een Antwerpenaar van 78.

De gevangenisdirectie houdt Dutroux al negentien jaar aan het strengst mogelijke regime. Als hij gaat douchen of een luchtje scheppen op de binnenplaats, mogen daar geen andere gevangenen bijzijn.

Maar nu krijgt hij dus weer een vriend, zo verklaart een anonieme bron binnen de gevangenis aan de kranten van SudPresse. Bedoeling is dat ze elkaar één keer per week zien om gesprekken te voeren.

Voor het eerst in negentien jaar krijgt Dutroux ook werk binnen de gevangenis. Hij kuist er nu elke week de vloer van de sporthal. “Elke zaterdag mag hij drie uur lang de vloer kuisen. En dat doet hij met veel zorg. In tegenstelling tot zijn eigen cel, die is veel smeriger”, besluit de bron binnen de gevangenis.