© Shutterstock

Snacks met fruit bevatten vaak meer suiker dan snoepgoed

Een snack met fruit mag dan wel een gezonder alternatief lijken dan snoep, volgens een recente studie uitgevoerd door Action on Sugar bevatten deze snacks echter vaak meer suiker dan snoepgoed.

VVA

Gedroogd fruit, yoghurt met fruit of fruit in cornflakes bevat vaak meer suiker dan snoepgoed. Dat concludeert een groep van Engelse experten van Action on Sugar. De experten namen 94 'fruitsnacks' onder de loep en kwamen met verrassende bevindingen op de proppen. Zo ontdekten ze dat één derde van deze productgroep drie tot vier eetlepels bevatten en dat 85% meer gesuikerd waren dan snoepjes van Haribo.

Fruitsnacks blijken dus zeker niet zo gezond als de producenten claimen. Katharine Jenner, campagneleider bij Action on Sugar merkt op: 'Vers fruit is stukken gezonder dan verwerkt fruit in snacks en drankjes op basis van fruit. Vers fruit bevat vitaminen, mineralen, water en vezels en veroorzaakt geen tandbederf in tegenstelling tot gesuikerde fruitsnacks.'

De Engelse experten raden ouders dan ook aan om hun kinderen vers fruit aan te bieden en bewerkte fruitsnacks uit het voedingspatroon te weren. Ze roepen eveneens voedselproducenten op om niet langer onnodige suikers aan fruitsnacks toe te voegen en zeker geen misleidende informatie over hun producten te verspreiden.

Niet te missen