© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

Laureaten prijzen SASK 2014 in het Vrijzinnig Centrum

Onder grote belangstelling toonden Bart Derison (prijs Pierre Cox 2014) en Kris Vandebroek (prijs Robert Vandereycken 2014) van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Hasselt hun bekroonde werken in het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum.

Chretien Paesen

Bart Derison: “Tekenen en notities maken, tekenend of schrijvend over dagelijkse dingen. Dat is het fundament waarop bij mij de dingen ontstaan. Mijn schetsboek draagt de tekens van wat er rond mij gebeurt. Ik doe niet meer en niet minder dan wat de eerste grotschilders al deden. De werkelijkheid proberen te begrijpen, er een beetje vat op te krijgen, ze een beetje naar mijn hand te zetten. Dat lukt soms, soms ook niet. Ik blijf proberen.”

Kris Vandebroek: “Beweging en ontroering, zowel letterlijk als figuurlijk, zijn een rode draad doorheen mijn werken. Klei is een heel plastisch gegeven, een natuurproduct dat heerlijk aanvoelt. Van het moment dat klei keramiek wordt, is dat moment gefixeerd. Ik vind het een uitdaging om in keramiek, een statisch gegeven, beweging te brengen: een extra dimensie.”

De tentoonstelling loopt van 30 mei tot 14 juni, op za en zo van 14u tot 17uKunstpunt CAFÉ: de tentoonstelling wordt op 14 juni om 14u afgesloten met een gezellige cafénamiddag. John Joris zorgt voor live muziek. Info 011/35 27 80 of voc@telenet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio