© Jimmy Kets

Nog enkele dagen wachten op zomerweer

Met juni in zicht, mogen we luidop beginnen dromen van de zomer. Maar het is nog even wachten op zomerse temperaturen. In het begin van de week blijft het nog vrij koel, maar tegen volgend weekend stijgt het kwik naar 25 graden.

De zon schijnt zaterdagmiddag geregeld, maar vooral in het binnenland kan plaatselijk een bui tot ontwikkeling komen. Daarbij waait de wind matig uit westelijke richtingen. Het kwik klimt tot 12 graden in de Ardennen en ongeveer 16 graden in de andere regio’s.

Zaterdagavond en -nacht blijft het droog met eerst opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanuit het westen. De minima gaan van 6 tot 10 graden.

Ook zondag is er niet veel beterschap, met veel bewolking waaruit af en toe lichte regen valt. Aan het eind van de namiddag en ‘s avonds gaat het wat harder regenen. Er waait een matige, aan zee later een krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Maxima: 15 tot 19 graden.

Maandag en dinsdag is het licht wisselvallig, winderig en met ongeveer 17 graden nog vrij koel. Van woensdag tot aan het komend weekend blijft het droog, het wordt alsmaar zonniger en ook warmer. De temperatuur stijgt geleidelijk naar zomerse waarden van 25 graden en meer.