© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

CCHa presenteert seizoen 2015-2016

In het stijlvolle kader van de voormalige Clarissenkapel presenteerde het Cultuurcentrum haar programma voor het komende seizoen. Centraal daarin theater en literatuur, hedendaagse dans en klassieke muziek met tal van internationale producties en gezelschappen. Maar evenzeer spraakmakende comedians en bijzondere concerten van (inter)nationale artiesten.

Chretien Paesen

Tal van projecten - zoals Sound+Vision (voorstellingen met een sterke multimediale insteek), Nordic night (muziek uit het hoge noorden), Krokusfestival (hét kinderkunstenfestival van Vlaanderen), fricties (met jonge makers) en Volksmuziek (klassieke muziek met elementen uit de volkscultuur) - geven een bijzondere kleur aan het nieuwe programma.

CCHA start het nieuwe seizoen op een bijzondere manier met SPOTS: een binnenstebuiten festival van vr 11 t/m vr 25 sep 2015. Een festival op diverse locaties in de stad.Het programma klassieke muziek biedt met 44 concerten en 4 opera's een ruime staalkaart van het klassieke repertoire. Van aperitiefconcerten, muziek uit de barok en de renaissance, (piano)recitals en kamermuziek over symfonische concerten met internationale topsolisten tot opera: je kan het opnieuw allemaal beleven in dé concertzaal van Limburg.

Met 20 voorstellingen presenteert CCHA in 15/16 opnieuw een ruim dansprogramma met Vlaamse topproducties, (Belgische premières van) internationale voorstellingen en werk van jonge choreografen.Het seizoen 15/16 voor kinderen en hun families brengt 30 dans/theater/muziekvoorstellingen uit Vlaanderen, Nederland en Europa van gezelschappen als BRONKS, Toneelschap Beumer & Drost, Het Laagland, Theater FroeFroe, Nat Gras en vele anderen. In de grote zaal o.m. het KIDconcert van deFilharmonie, Peter en de wolf door Oxalys en Stefaan Degand en Babel van HETPALEIS, I Solisti Del Vento en Opera Vlaanderen.

Tenslotte nam directeur René Geladé afscheid van de aanwezige pers. Hij gaat op 1 juli met pensioen. Geladé werkte 19 jaar als directeur, programmeur van klassieke muziek, opera en tentoonstellingen hedendaagse beeldende kunsten. René Geladé realiseerde niet alleen de ombouw van de concertzaal en de lounge, hij gaf het CCHa ook een plaats in Vlaanderen en de Euregio. Directeur Geladé wordt opgevolgd door stafmedewerker en programmeur theater- en familievoorstellingen Gerhard Verfaillie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio