© REUTERS

Amir Khan hoopt op duel tegen Mayweather na winst tegen Algieri

De Brit Amir Khan heeft vrijdag in een bokskamp bij de weltergewichten in New York een zege op punten behaald tegen Chris Algieri. De voormalige WBA-kampioen haalde het na een unanieme beslissing (117-111, 117-111, 115-113) en hoopt nu op een kamp tegen wereldkampioen Floyd Mayweather.

De 28-jarige Khan was heer en meester in een kamp waar geen titel op het spel stond en pakte zijn 31e overwinning (19 voor de gong, drie nederlagen). Na zijn zege liet de Brit duidelijk verstaan wat hij wou. ‘Nu heet de tegenstander die ik wil Floyd Mayweather’, stelde de vice-olympische kampioen van 2004. De regerende WBC-, WBA- en WBO-kampioen hangt zijn bokshandschoenen in de herfst van 2015 echter aan de haak na een wedstrijd tegen een nog te bepalen opponent. ‘Money’ Mayweather is na 48 duels nog steeds ongeslagen. In zijn laatste partij zou hij zijn titels niet op het spel zetten.

Algieri leed zijn tweede nederlaag in 22 kampen. De vorige verlieskamp van de Amerikaan was die tegen de Filippijn Manny Pacquiao, de toenmalige WBO-kampioen die op 2 mei de kamp van de eeuw tegen Mayweather verloor.