© Johnie Vanhees

© Johnie Vanhees

© Johnie Vanhees

© Johnie Vanhees

Neos Borgloon bezoekt Concentra

De Neos-leden maakten kennis met de activiteiten van Coldset Printing Partners, het bedrijf waar o.a. Het Belang van Limburg wordt gedrukt.

Johnie Vanhees

In 1999 werd op het industrieterrein van Paal-Beringen het Drukcentrum van Concentra in gebruik genomen. In 2010 werd het bedrijf samengevoegd met de krantendrukkerij Corelio Printing en herdoopt in Coldset Printing Partners. CPP is vandaag de grootste krantendrukkerij van de Benelux. Naast de titels van Mediahuis, DE Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg, worden ook tientallen andere kranten en zelfs kranten in het Turks en Chinees gedrukt.

CPP beschikt tevens over een capaciteit die het mogelijk maakt om kwaliteitsdrukwerk te leveren aan externe klanten, in meer formaten en kleuren dan ooit tevoren. Op de referentielijst prijken vandaag namen zoals The Walstreet Journal, Metro, Zaman, Visie, De bond en De Zondag. CCP ijvert tevens voor een gezond leefmilieu. De grondstof voor de aanmaak van papier moeten afkomstig zijn uit bossen waar op een verantwoorde manier aan bosbeheer wordt gedaan. De kranten worden gedrukt op 100 % gerecycleerd papier. Het gebruik van milieuvriendelijke inkten beperkt de impact op het milieu tot een minimum. De moderne computer-to-plate technieken verminderen drastisch de hoeveelheid geproduceerde afval. De weinige restproducten die toch nog ontstaan, worden gescheiden ingezameld en gerecycleerd. Mede dank zij de fantastische gidsen werd het voor de Neos leden van Borgloon een verrassend leerrijke en aangename namiddag


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio