Limbolink

© TVG

Fans Blues Peer klagen over ‘rockaffiche’ en ‘dure tickets’

Op de Facebookpagina van Blues Peer vallen de zure reacties op van trouwe festivalgangers. De ‘bluesarme’ affiche met onder andere rockbands als K’s Choice en The Scabs valt in slechte aarde bij de bluesliefhebbers, net als de hogere ticketprijzen.

Karel Moors

Een ticket voor Blues Peer kost dit jaar 20 euro als je op vrijdag gaat, 72 euro als je op zaterdag of zondag de wei op wil. Voor een combiticket tel je 144 euro neer tegenover 150 euro in 2014. Dat laatste is dus goedkoper, maar de stijging van de dagprijs naar 72 euro (vorig jaar 58 op zaterdag, 63 op zondag) schiet bij nogal wat bluesliefhebbers in het verkeerde keelgat.

Toch is het vooral de affiche, met K’s Choice als vreemde eend in de bijt, die kritiek uitlokt. ‘Het zieligste programma dat ik in lange tijd gezien heb’, mort een teleurgestelde festivalganger die zegt dit jaar te passen voor Blues Peer. ‘Na vorig jaar vroeg ik me af of het mogelijk is om een nog slechtere affiche samen te stellen. Blijkbaar wel. En dan ook nog een fortuin vragen om binnen te mogen’, klaagt een andere bluesliefhebber. ‘Die affiche in combinatie met de prijzen geeft mij de blues!’, vat een volgende teleurgestelde fan zijn gevoelens samen. En dat is maar een kleine greep uit de reacties, al is zeker niet iedereen in zijn blueswiek geschoten.

Lees dit weekend meer in Het Belang van Limburg.