© HBvL

Stakingsaanzegging bij brouwerij Alken-Maes

De vakbonden van de brouwerij Alken-Maes dienen aanstaande maandag een stakingsaanzegging in naar aanleiding van het afspringen van de verzoeningsgesprekken. Dat heeft secretaris Kristel Steegmans van LBC-NVK laten weten. Vakbonden en directie raken het niet eens over een nieuwe uurregeling voor ongeveer 40 bedienden in Alken.

Guido Cloostermans

De vakbonden en directie onderhandelen al geruime tijd over een nieuwe werkregeling voor een veertigtal bedienden op de site in Alken. Die werken momenteel in een regeling van 40 uren, waarvoor ze negen vakantiedagen krijgen ter compensatie. De directie wil naar een werkweek van 38,5 uren met inlevering van die negen vrije dagen, en dat is niet naar de zin van de vakbonden. De bediendenbond LBC-NVK beschuldigde de directie van een sociaal terreurbewind.

Een verzoeningsgesprek donderdag onder leiding van een sociaal bemiddelaar bracht geen zoden aan de dijk. Een akkoord is veraf. Om de directie onder druk te zetten gaat maandag een stakingsaanzegging van twee weken in. Dat hoeft nog niet te betekenen dat er ook effectief gestaakt zal worden.