Duitse superster pakt uitverkochte Ethias in met spectaculaire show

In België is ze nog relatief onbekend, maar niettemin waren er gisteren in een uitverkochte Ethias Arena tienduizend grotendeels Vlaamse fans van de Duitse topartieste Helene Fischer, die twee dagen na de try-out in Düsseldorf in Hasselt een indoorconcert speelde van haar ‘Farbenspiel Live’-tournee.

RDC

Met die indrukwekkende show zal ze de komende weken langs de grote Duitse stadions trekken. Daar waren in een week tijd 400.000 tickets de deur uit. Het is dan ook een megaspektakel dat de voet kan zetten naast shows van Madonna of Lady Gaga: 250 medewerkers, 41 vrachtwagens, 7 nightliners en een podium van 52 ton dat een half voetbalveld groot is en 18 meter hoog. Het Sportpaleis was daar niet op berekend en dus werd het gelukkig de Ethias Arena, waar drie jaar geleden de monden al openvielen bij de eerste doortocht van de schlagerkoningin.

Wat de zangorkaan Fischer zo bijzonder maakt? Ze is een uitstekende zangeres, een onvermoeibare danseres en meer dan een schlagerartieste, want ze zingt ook voortreffelijk covers: niet alleen van Peggy Lee (‘Fever’), maar net zo goed van Tina Turner, Bette Midler (‘The Rose’) LMFAO of Kings of Leon. Het Duitse publiek kent haar bovendien niet als een diva met kapsones, maar als het gelovige, hardwerkende en spontane buurmeisje dat door de paparazzi nog niet op een uitschuiver kon betrapt worden. Dat was in Hasselt niet anders: Fischer dook geregeld de zaal in om selfies met het publiek te maken. Haar fans - onder wie gisteren Christoff, Luc Appermont, Bart Kaëll, Sasha & Davy en Gert Verhulst - stuurde ze zo ‘Atemlos’ maar gelukkig weer naar huis.