© WAS

Castors Braine volgend seizoen in Euroleague

Castors Braine, dit jaar verliezend finalist in de Eurocup, zal volgend seizoen aantreden in de Euroleague basketbal voor vrouwenteams. Dat maakte de Belgische landskampioen donderdag bekend. De club uit Eigenbrakel had in april een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de belangrijkste bekercompetitie in het vrouwenbasketbal en besliste om die te aanvaarden.

Castors Braine heeft er een schitterend seizoen opzitten. Het won niet alleen voor het tweede jaar op een rij de dubbel in eigen land, maar het speelde ook de finale van de Eurocup. Daarin waren het Franse Villeneuve d’Ascq en Ann Wauters echter te sterk.

Namen is de enige Belgische club die al mocht aantreden in de Euroleague. Het deed dat in 2005 en 2008. Tijdens die laatste campagne was uitgerekend Jurgen Van Meerbeeck, de man die volgend seizoen de Let Ainars Zvirgzdins opvolgt als trainer van Castors Braine, de coach van Namen.

De loting voor de Euroleague vindt op 4 juli plaats in het Duitse München. Als de Internationale basketbalfederatie FIBA de competitieformule die op tafel ligt finaal goedkeurt, dan zal de Euroleague uit twee poules van acht ploegen bestaan. De eerste vier teams van elke groep gaan dan door naar de kwartfinales en de nummers vijf en zes krijgen een plek in de Eurocup.