© Photo News

Rozetruidrager Contador zet puntjes op de i

Alberto Contador heeft donderdag de puntjes op de i gezet in de Giro. De rozetruidrager diepte zijn voorsprong verder uit in de stand en enkel plotselinge zwakte, pech of een valpartij kunnen zijn roze droom nog bedreigen.

De Giro op Sportwereld.be

Contador weerstond dinsdag een aanval van Astana in de zestiende etappe toen hij lek reed in de afdaling van de Aprica. Hij bleef rustig en reed op de Mortirolo terug naar Aru en Landa. Aru kraakte, Landa pakte nog de dagzege, maar Contador kwam er uit als morele winnaar van de dag. Na afloop wou hij niet veel kwijt over de aanval van Astana toen hij pech had en ook donderdag wikte hij zijn woorden na afloop van de etappe waar hij zelf in de aanval trok toen Landa werd opgehouden door een valpartij. ‘Of ik me vandaag heb gerevancheerd? Ik zou dat niet zo stellen’, draaide hij rond de pot. ‘Mijn aanval was anders dan wat dinsdag gebeurd is. Voor de klim hebben we met het team gewoon heel hard gewerkt en het tempo de hoogte ingejaagd. We wisten dat we vooraan moesten zitten bij de start van die klim om problemen te vermijden’, ging hij de vraag uit de weg.

Al moest de Spanjaard wel toegeven dat hij blij was dat hij ruim een minuut bonus had gegrepen op Landa, de tweede in de stand. ‘Ik ben blij dat ik nog wat steviger in het roze sta’, klonk het, ‘maar ik ben ook moe na deze etappe. Het ging er snel aan toe, van bij de start en toen ik in aanval ging op die klim, was het daarna nog één lange tijdrit richting finish. Ik hoop dat ik voldoende recupereer, want er volgen nog twee belangrijke en zware etappes.’