© Photo News

Ysaline Bonaventure bereikt tweede ronde dubbelspel

Ysaline Bonaventure heeft zich donderdag op Roland Garros in Parijs samen met Anna Karolina Schmiedlova verzekerd van een ticket voor de tweede ronde van het dubbelspel.

De Belgisch-Slovaakse tandem nam in de eerste ronde de maat van de zesde reekshoofden, het Amerikaanse duo Raquel Kops-Jones/Abigail Spears. De setstanden waren 6-1 en 6-4. In de tweede ronde wachten de Spaanse Anabel Medina Garrigues en de Taiwanese Hao-Ching Chan.

De 20-jarige Bonaventure (WTA 186) werd vorige week in het enkelspel al uitgeschakeld in de kwalificaties. Schmiedlova (WTA 52) werd in de eerste ronde op de hoofdtabel uit het toernooi gekegeld door Alison Van Uytvanck (WTA 93).

'Ik besef nog niet goed dat ik in de tweede ronde van een grandslamtoernooi sta', aldus Bonaventure, die zich in het enkelspel niet wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. 'In het enkelspel verlies ik sneller mijn vertrouwen en dat beïnvloedt mijn spel in negatief opzicht. In het dubbelspel voel ik me bevrijd en dat komt mijn niveau ten goede.'