Speeddealer (57) uit Lommel veroordeeld tot 30 maanden cel en 6.000 euro boete

Een 57-jarige man uit Lommel is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 30 maanden celstraf en een geldboete van 6.000 euro veroordeeld wegens het dealen van speed en voor het bezit van Kamagra-erectiepillen. De man was sinds drie jaar actief in het drugswereldje, waar hij al eerder zijn sporen had verdiend. Hij zit momenteel achter de tralies.

In 2012 had de vijftiger al een gevangenisstraf met uitstel en probatievoorwaarden gekregen. Terwijl de probatie-maatregelen nog van kracht waren, zette hij zijn speedhandel gewoon voort. In 2008 was hij ook al veroordeeld voor mensenhandel.

De man ging de speed in Nederland halen om ze in de regio Noord-Limburg verder te verkopen. Hij schafte zich per keer een halve tot een kilo speed aan. Tijdens een telefoontap werd gesproken over een bestelling van 35 gram “snelle”. Op 24 februari 2015 werd hij onderschept met onder meer 130 gram speed en 1.690 euro cash in zijn bezit. Hij bekende al een drietal jaar speed te verhandelen.

De vijftiger stond voor de derde keer terecht wegens inbreuken op de drugswet. De rechter vroeg hem welke garanties ze had dat hij definitief met zijn drugsverleden zou kappen. “Dit is echt de laatste keer”, was zijn repliek aan de rechtbank, die zijn voertuig en het bedrag van 1.690 euro verbeurdverklaarde.