© BELGA

Reisbureaus onderzoeken schadeclaim tegen Belgocontrol

De Belgian Travel Organisation (BTO), de beroepsvereniging van de reisbureaus, onderzoekt de mogelijkheden voor een eventuele schadeclaim na het incident bij luchtverkeersleider Belgocontrol, waardoor het Belgische luchtruim woensdag urenlang gesloten moest worden. Dat meldt de BTO donderdag.

sdv

De BTO spreekt van 'een zwarte dag voor de Belgische luchtvaart en de toeristische industrie in het algemeen', omdat door de problemen meer dan 200 vluchten moesten worden afgelast en ongeveer 35.000 passagiers aan de grond moesten blijven.

De vereniging benadrukt dat de reisbureaus er alles aan hebben gedaan om de getroffen reizigers bij te staan. Ze zorgden voor een andere reisweg, nieuwe boekingen of terugbetalingen. Bovendien moest er door de luchtvaartmaatschappijen gezorgd worden voor verfrissingen, maaltijden, gratis telefoongesprekken en soms ook overnachting.

De BTO zal op basis van het rapport over de oorzaak van het incident bij Belgocontrol beslissen of ze effectief een claim indient. Hoe groot die zou zijn, kon men bij de BTO donderdag niet zeggen.