Anderlecht stelt nieuwe manager voor

Anderlecht heeft met Jo Van Biesbroeck een nieuwe manager aangetrokken. Hij zal samen met huidig manager Herman Van Holsbeeck de club leiden. Van Biesbroeck legt zijn functie in het management van Inbev neer.

vml

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘In het kader van de verdere professionalisering zal de heer Jo Van Biesbroeck vanaf 1 september 2015 het management van de club versterken’, klinkt het. ‘De heren Van Holsbeeck en Van Biesbroeck zullen de club samen leiden. Herman Van Holsbeeck zal het sportief management voor zijn rekening nemen en Jo Van Biesbroeck wordt verantwoordelijk voor alle operationele aspecten. Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck zullen rapporteren aan de raad van bestuur van RSCA, waar ze onder leiding van Voorzitter Roger Vanden Stock allebei lid van zijn.’

Jo Van Biesbroeck behoort tot het topmanagement van bierbrouwer AB InBev, daar is te horen dat Van Biesbroeck zijn functie als Chief Strategy Officer neerlegt vanaf september. De nieuwe sterke man van Anderlecht, Alexandre Vandamme, is de topman van AB Inbev en lijkt achter de schermen steeds meer invloed te hebben in de Brusselse club. Met een eigen vermogen van 3,240 miljard euro is de 52-jarige Vandamme dan ook met voorsprong de rijkste man in het Belgische voetballandschap.

Anderlecht, de kampioen van de voorbije drie jaar, beëindigde het afgelopen seizoen op een teleurstellende derde plaats. Daardoor kan paars-wit volgend seizoen niet deelnemen aan de Champions League.

(later meer)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.